Toimittaja

Olen julkaissut aikakauslehtiartikkeleita, esseitä ja kolumneja lukuisissa eri medioissa; mm. Seura, Tiede, Kotiliesi, Image, Creat sekä Parnasso, Nuori Voima ja Lumooja. Erikoisalaani on historia, mutta myös erilaiset ilmiö- ja henkilöjutut sekä reportaasit — yleisesti ottaen feature-tyyppinen, tarinallinen kirjoittaminen. Ennen kaikkea haluan kertoa lukijalle jotain odottamatonta, yllättävää. Esseen ja kolumnin kohdalla tämä tarkoittaa avointa poleemisuutta.

Lisäksi toimin vakituisena kirjallisuuskriitikkona Suomen Kuvalehdessä ja Kiiltomato-verkkolehdessä. Pääosin arvioin spekulatiivista ja historiallista fiktiota sekä runoutta.

Joitakin netissä julkaistuja juttujani…

Helsingin Sanomat:

Heroiini oli ennen joka kodin lääke, ja Suomi oli sen käytön kärkimaa – nyt opioidien väärinkäyttö sairastuttaa kansakuntia

Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

Karjalainen:

Herkkä ihminen oli murtua muiden murheiden alle – outokumpulainen Minna Tuupanen joutui hyväksymään, että kaikkia ei voi pelastaa

Suomen sodan pohjoiskarjalaiset sissit – keitä he olivat, ja miten ja missä he taistelivat?

Pohjois-Karjalasta löytyvät niin Ihanuus, Kurjuus kuin Kauhee – ovatko paikat nimensä veroisia?

Pitämyspuita ja kiroilevia katajia – puihin liittyy kansanuskomuksissa monenlaista taikuutta

Kolme pohjoiskarjalaista mahtisukua – suuret persoonat muuttivat maakuntaa

Nuori Voima:

Jäätikön pojat

Luutnantti Lammio, minä rakastan sinua

Lisää artikkeleitani ja kritiikkejäni löytyy linkitettyinä ja pdf-muodossa LinkedIn-sivultani.