Omenatarha

Esikoisromaanini Omenatarha, eli kertomus huonoista miehistä (Helmivyö 2017) on 1900-luvun alun Lontooseen sijoitettu avoimen homoeroottinen kertomus, jossa on vahvoja kauhu- ja fantasia-aineksia. Kauneus ja kauheus, unelmat ja maailman epäoikeudenmukaisuus, rakkaus ja oman edun tavoittelu kietoutuvat yhteen intensiiviseksi tarinaksi.

Apple Cinnamon on mieskurtisaanien aatelia, rikkaiden ja ylhäisten ammattimainen poikarakastaja, jonka väsymättömyydessä huhutaan olevan jotakin yliluonnollista. Strawberry on pankkiirin poika, johon Apple Cinnamon iskee silmänsä. Alkaa säälimätön koulutus, jonka tarkoituksena on koulia Strawberrystä täydellinen mieskurtisaani, todellinen Huono Mies. Will ja Dick ovat Pyhän Johannes Evankelistan salaperäisen poikakodin asukkaita, joihin yritetään ajaa kuria epämääräisillä ja inhottavilla menetelmillä. Kaikkien tarinat kohtaavat lopulta hurjassa pelastusoperaatiossa, johon liittyy myös Ranskan siirtomaista nautinnon lähteensä hankkiva elegantti kannibaali.

 

OmenatarhaKansi2
Kansi: J.T. Lindroos

 

Omenatarhaa on saatavissa Akateemisesta Kirjakaupasta, Suomalaisesta Kirjakaupasta sekä Helsingin Aavetaajuus-kaupasta. Sitä voi tilata myös BoD.comista sekä Bookysta. Tiedustelut myös suoraan kirjailijalta itseltään.

“Kelosaari kirjoittaa hyvin ja pitää roisin linjansa ylpeästi loppuun asti. [ – – ] Juuri tällaista anteeksipyytelemätöntä, marginaaleja pelkäämätöntä spekulatiivista fiktiota tarvitaan lisää proosaamme rikastuttamaan.” (Juhani Karila, Helsingin Sanomat)

”Kertomus on taiten laadittu. Kelosaari tavoittaa hyvin kauhutarinan ajankohtaan sopivan tunnelman ja hengen.” (Kimmo Rantanen, Turun Sanomat)

“Kelosaari on rohkea kirjailija, jolta jää odottamaan mukaansatempaavia kummia historioita jatkossakin.” (Aino-Kaisa Koistinen, Kosmoskynä)

“Kelosaari on löytänyt jonkinlaisen maagisen tasapainon, joka pitää lukijan yhtä aikaa uteliaana, kauhistuneena ja koukuttuneena. Lukijan sympatia pysyy päähahmojen kanssa loppuun asti. En voi kuin suositella Omenatarhaa lukijoille, joiden kantti kestää.” (Suvi Kauppila, Paperiaaveet-blogi)

Katso myös Goodreads-arviot.