Finncon tulee, oletko valmis?

Suomen suurin tieteis- ja fantasiakulttuurifestivaali Finncon on pian täällä taas, tarkemmin sanoen Jyväskylän yliopiston L-rakennuksessa 5.7.7.2019. Ja kuten kolmena aiempanakin vuonna, minuun voi törmätä yhdessä jos toisessakin paikassa.

LAUANTAINA…

Klo 11–12, sali L206A: Kuoriaiskirjat esittää.

Kuoriaisvihkot julkistaa uusimmat vihkonsa sekä levittää vihkojulkaisujen ilosanomaa.

Tähän joukkoon kuuluu minun novellini Älymystömurhat. Kyseisen novellin kirjoitin alun perin jo vuonna 2016 erään henkilökohtaisen ihmissuhdedraaman inspiroimana. Lähetin sen Nova-kilpailuun, jossa se ei kuitenkaan menestynyt, ja sitten se jäi pöytälaatikkoon pyörimään, kunnes tänä vuonna kaivoin sen uudelleen esiin. SISÄLTÄÄ: KANNIBALISMIA. Kansikuvaa voi vilkaista täältä.

Klo 14–15, sali L206A: Aavetarinakammio.

Karkaa humun ja hälyn keskeltä hetkeksi hämäriin tunnelmiin ja tule kuuntelemaan aavetarinoita. Aaveiden matkassa kuljetaan ainakin Turkuun, Vaasaan ja suomalaisiin hotelleihin.

Eli jos haluat kuulla kiusoitteluotteita uutukaisesta kummitusjuttukirjastani Aaveiden Turku, tulehan tänne.

Klo 17–18, sali L302: Spefi-runoutta, kiitos.

Maailmalla spefi-runous on ollut ilmiö jo pitkään — olisiko jo aika vakiinnuttaa se Suomeenkin? Millaista olisi suomalainen spefi-runous?

Vedän paneelikeskustelun aiheesta. Mukana kalevalamittaisen miekka&magia-trilogian julkaissut Juha Jyrkäs, kauhufantasiateemaisen esikoisrunokokoelmansa julkaiseva Noora Kaikkonen ja spefiä rakastava pitkän linjan lavarunoaktiivi Aura Nurmi, eli monipuolinen runoilijaporukka!

SUNNUNTAINA…

Klo 11–12, sali L304: Vanhaa suomalaista kauhua.

Suomessako muka kirjoitettu kauhukirjallisuutta? Arkistolöydöt paljastavat kuitenkin, että täällä on julkaistu omintakeista kauhua jo 1800-luvulta alkaen. Jututan kustantaja Matti Järvistä ja suomalaisen kauhukirjallisuuden historiaa tekevää Juri Nummelinia aiheesta.

Lisäksi päivystän Osuuskumman myyntipöydän takana lauantaina klo 15–16 ja sunnuntaina klo 14–16. Sieltä voi ostaa ainakin antologioita, joissa on novellejani: painajaistivolia, Venetsian naamioita, urbaania löytöretkeilyä… Aaveiden Turkua on myynnissä Haamu Kustannuksen kojussa ja Omenatarhaa Aavetaajuuden kojussa. Saa tulla nykimään pikkutakin hihasta muutenkin, jos sanottavaa on. 😉

IMG_3113
Kristallikruunuja. Koska kristallikruunut ovat aina hyvä asia, ja koska nämä nimenomaiset kristallikruunut ovat Turun Rento-baarissa, jossa kummittelee.

P.S. Osuuskumma osallistuu myös Lumous Gothic Festivalin Dark Marketiin 13.7., sielläkin siis pyörin silinterissä ja röyhelöpaidassa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s