Kauhua, kissoja ja barokkirunoja

Spefikansan vuoden kohokohta eli Finncon lähestyy uhkaavasti, vieläpä armaassa asuinkaupungissani Turussa. (Olen tosin kesäkuusta alkaen viettänyt aikaani Joensuussa sanomalehti Karjalaisen kesätoimittajana ja kirjoittanut mm. hautausmaista, kissoista ja romantiikasta.) Samaan eli tulevaan viikonloppuun — 13.-15.7.2018 — ajoittuu myös synkistelevän kansan vuoden kohokohta eli Lumous Gothic Festival Tampereella.

Ohjelmani tuona intensiivisenä viikonloppuna on seuraavanlainen.

PERJANTAI 13.7. (sic)

Runoshow
klo 17, Ravintola Artturi, Tampere
Löyhän tarinallinen, performanssiin kallistuva runoshow barokkikuvastolla. Runoilija osan ajasta ilman paitaa.

699px-Benjamin_von_Block_001
Koska onhan Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan Leopold I monella tavalla äärimmäisen barokkinen hahmo.

LAUANTAI 14.7.

Stepanin koodeksin tuhannet kasvot
klo 13, XX, Agora, Turun yliopisto
Stepanin koodeksi, tuo Suomen oma Cthulhu-mythos, on kasvanut jo neljänteen antologiaan. Mitkä ovat jaettujen tarustojen uhat ja mahdollisuudet? Mihin kirotun kirjan kuvasto taipuu; miten välttää ennalta-arvattavuus? Vedän paneelia; mukana myös Boris Hurtta, Samuli Antila, Markus Harju ja Henna Sinisalo.

Kissat ja kirjailijat
klo 15, XIV, Natura

Kissat ovat innoittaneet useita kirjailijoita. Mikä kissoissa kiehtoo ja miksi niin moni kirjailija lumoutuu juuri kissaeläimistä? Anni Nupponen (pj.), Anu Korpinen ja Artemis Kelosaari.

Tuoretta verta – paneeli kauhun kirjoittajalle
klo 16, XX, Agora

Uunituoreen kauhukirjoittamisen oppaan toimittajat ja kirjoittajat pohtivat kauhun kirjoittamista ja kauhuoppaan syntyprosessia. Miten hyvää kauhua kirjoitetaan? Mikä innosti kokoamaan kirjoittamisoppaan kauhun kirjoittajille? Sara Palermo, Pyry Palermo (pj.) Marko Hautala, Mia Myllymäki, Boris Hurtta ja Artemis Kelosaari.

Megajulkkarit
klo 19, Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18, Turku

Viiden teoksen julkkarit Koulussa! Näistä olen mukana kirjoitusoppaassa Tuoretta verta: Kauhukirjoittajan opas (Stk) sekä kauhuantologiassa Tulikirjaimet ja muita sivuja Stepanin koodeksista (Kuoriaiskirjat). Kyllä, teoksia on myytävänä paikan päällä.

Erittäin hauskaa viikonloppua itse kullekin muullekin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s