Esikoiskirjailija lähtee pääkaupungin messuille!

Kun yhdestä olet toipunut, tulee kohta toinen. Yhtä varmasti kuin kekri-pyhäinpäivä-halloweenia seuraa joulu, Turun kirjamessujen jälkeen alkavat Helsingin kirjamessut. Ja tämä on ensimmäinen vuosi, jolloin olen paikalla ihka oikeana esiintyjänä.

Messupreesensini keskittyy lauantaille 28.10. Ohjelmassa on seuraavanlaista.

 

Esikoiskirjailijat esittäytyvät — näytös 3

Kirjamessut on kutsunut kaikki vuonna 2017 esikoisromaanin Suomessa julkaisseet pikaesittelyyn. Jokaisella kirjailijalla on kolmen minuutin puheenvuoro. Juontaa ohjelmajohtaja Jan Erola. Klo 15:00 – 17:00, Kirjakahvila.

Sadan vuoden unet — satuja aikuisille

Maailmalla aikuisille kirjoitetut sadut ovat pinnalla – mutta mitä onkaan pinnan alla? Uudet sadut pohjautuvat usein tuttuihin taruihin ja myytteihin. Miksi sadut kiehtovat aina, miksi ne kestävät aikaa ja uusia tulkintoja? Suomalaiset eturivin kirjailijat, spekulatiivisen fiktion veteraanit ja nousevat kyvyt tarttuvat vanhoihin satuihin ja lukevat hyytäviä, ravistelevia ja ilkikurisia versioitaan niistä. Markku Soikkeli haastattelee. Klo 19:00 – 19:30, Kirjakahvila. Esiintyjät: Juri Nummelin, Johanna Sinisalo, Johanna Venho, Artemis Kelosaari.

 

Näiden lisäksi minut löytää Osuuskumma-kustannuksen pöydän takaa osastolta 6f21 ainakin lauantaina klo 14-16 ja sunnuntaina klo 12-14. Muutenkin saa tulla nykimään pikkutakin hihasta ja kyselemään vaikkapa myyntikappaleita Omenatarhasta. (Tai miksei vaikka erittäin hyvän ystäväni Lauri H. Spoofin kulttiteoksesta Hyvin marinoitua lihaa. )

IMG_0678
En tosin lupaa ottavani tätä silinteriä Helsinkiin, vaikka Turussa sitä käytinkin sunnuntaina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s